Metasundhed

Metasundhed

Metasundhedsanalyse

 

Jeg er færdig med undervisningen og prøverne i Metsundhedsterapeut-uddannelsen, og har nu opnået certificering.


Metasundhed bygger på lægefaglige opdagelser, som er udmøntet i en tese om, hvordan psykosociale oplevelser afspejles i kropslige symptomer, lige fra eksem til kronisk sygdom. Tesen er blevet afprøvet af nogle få læger med succes, og er aldrig blevet falsificeret. Den er dog heller ikke blevet verificeret i store studier, Måske fordi modellen er for kontroversiel og et opgør med det bestående paradigme.


Opfattelserne af årsagerne og virkningerne af sygdomme, mellem Metasundhed og almindelig lægepraksis, er meget forskellige, dog med nogle fællestræk.

Man søger i Metasundhed at være et led i den komplementære behandling, og IKKE at modarbejde det lægefaglige. 


Man stiller ikke diagnoser indenfor Metasundhed (det må kun læger), men man analyserer sygdomssymptomer for at finde ud af hvilke psykiske konflikter der var/er i spil. En diagnose fra lægen vil være en god ting at arbejde videre med, så man kan arbejde med at få forløst de følelser og tanker, som kan komme i følgeskab med sygdom.

I Metasundhed arbejder man med at alle betydelige fysiske symptomer og sygdomme har en psykosocial side, som hænger sammen med den subjektive opfattelse af en dramatisk chokerende situation/traumatisk hændelse.

Det kan både være i større og mindre grad, hvilket er det subjektive i det. fælles er dog hvorledes det påvirker ens livskvalitet og fysiske og psykiske velbefindende.


Det er derfor helt nødvendigt at se på hver enkelt klients oplevelse af en situation, som kan have sat sig som et traume, for at forstå udviklingen og forløbet af en sygdom.

Selvom flere mennesker oplever den samme situation vil de hver især blive chokeret forskelligt.

Et dødsfald eller bortrejse i familien kan påvirke de andre familemedlemmer forskelligt. Nogle vil føle det som en separation, eller et slag i brystet. Andre som et tab, andre igen måske som en befrielse, hvis det har været en dominerende person!


Men hvordan kan man blive syg af det?


I Metasundhed opererer man med to faser: stressfasen og reparationsfasen. Det bliver for komplekst at gøre rede for hele modellen her, men man kommer til at forstå det bedre under et forløb.

Men kort sagt betyder det at, man kan være i en stressfase uden symptomer i lang tid, og når der så kommer en løsning på den konflikt, der startede det hele, så kommer symptomerne i reparationsfasen. Sådan er forståelsen af betændelse og feber f.eks. i Metasundhed. 


Analysen tager udgangspunkt i et fysiologisk symptom, som smerter, blærebetændelse, galdesten, fordøjelse, og meget andet. faktisk alt hvad der hedder sygdom, syndromer og diagnoser.


Der udarbejdes en terapiplan med henblik på at overkomme sit problem, og få hjælp til en mere hensigtsmæssig livsstil, som passer til det man søger hjælp til.

Det vigtigste er at få afklaret hvor i sit liv, man føler sig isoleret og ude af sit rette element, og få forløst meget af den sorg og de svigt man har oplevet gennem tiden. På den måde får man det bedste udgangspunkt for at fylde noget positivt på igen.


Hvis du er villig til at gå lidt dybere i dine kropslige symptomer, og til at arbejde med de følelsesmæssige temaer der kan være i spil, så er Metasundhed noget for dig.


Det er dog vigtig at man forventningsafstemmer i starten, forat kunne lave en plan med forløbet.

Der er ingen lovning om heling, da heling er en naturlig proces underlagt naturlove, men vi kan forsøge at lave et samarbejde, hvor de bedste betingelser for lindring og heling kan forekomme.


Der er ofte brug for følelsesforløsende behandling eller kropsterapi under forløbet, og det tilbydes oveni, da det som regel er en naturlig del at forløbet.

 

Kontakt mig gerne for mere info.

Følg mig på Facebook og på min blog, som snart er klar, og handler om sundhed, terapi, natur m.m.

kontakt mig

Skriv gerne til mig med spørgsmål eller ring for en uforpligtende snak:

Copyright @ All Rights Reserved